Scrisoare pentru 16 ani

Draga,

Maine faci 16 ani. 16. E varsta aia pe care ti-ai dorit-o de cand te stii. E varsta aceea care e cool pe Disney Channel si in filmele cu adolescenti rebeli ce ies din casa pe geam in orele diminetii. E varsta la care trebuie sa te bucuri pur si simplu. Ca nu mai esti nici la 14, unde abia incepi sa prinzi gustul adolescentei si sa vezi lumea prin alti ochi, dar nici la 18 unde esti adult si trebuie sa incepi sa iei lumea in maini. Nu esti nici mica, dar nici mare. 

Ai 16 ani si la 16 ani vreau sa traiesti viata cat de adolescentin poti tu. Vreau sa descoperi toate locurile din Bucuresti si sa mergi in toate cafenelele pe care le-ai notat in telefon, caci mai ai timp pana cand vei pleca. Vreau sa-ti faci mai mult timp pentru cei dragi, caci, mai incolo, cand te va apuca cel mai mare dor vei regreta ca nu ai facut-o. Vreau sa iubesti totul cat de mult poti tu, chiar si daca vei suferi. Si daca suferi, vreau sa te ridici si sa ai grija de tine. Vreau sa te pretuiesti, fiindca esti tanara si nu vei mai fi niciodata la astia 16 ani. Sper sa nu te mai ingrijorezi atat de cum arati, pentru ca acum e momentul in care trebuie sa fii tu pur si simplu. Chiar si tu aia care se trezeste cu parul in toate partile, sprancenele ciufulite si urme de perna pe fata.

Si vreau sa razi pana cand simti ca n-ai aer, vreau sa te imprietenesti cu persoana aceea care ti se pare super misto, vreau sa te duci la piese de teatru, la concerte, vreau sa scrii cat de mult poti, vreau sa calatoresti, sa faci cadouri mici si neasteptate oamenilor si sa te bucuri din plin de fiecare clipa cu sufletul pe care il ai acum . Dar, vreau sa nu mai uiti zilele de nastere, sa nu mai uiti ca ai tema la romana, sa nu mai uiti la ce ora trebuia sa vii acasa, sa nu te mai superi din orice si, cel mai important, sa inveti sa ierti.

Vreau sa profiti de varsta asta si sa inveti cat de mult poti tu: despre oameni, despre lumea ce te inconjoara, despre geografie, istorie, literatura, limbi straine, orice. Si fii pasionata. Gaseste ce iubesti si munceste pentru a ajunge acolo unde vrei sa ajungi, chiar si daca inseamna ca trebuie sa stai pana in orele diminetii. E ok, acum poti sa mai tragi chiulul de la prima ora. 

Lasa-te sa gresesti. Lasa-te sa fii iubita. Lasa-te sa razi cand nu trebuie sa razi. Lasa-te sa simti puternic.. Lasa-te sa inveti. Lasa-te sa n-ai chef.

Si lasa-te sa fii. 

8 thoughts on “Scrisoare pentru 16 ani

  1. Minunat, am gasit blogul tau ieri cand eram in ora de romana intamplator si pot sa zic ca am citit cu drag tot ce ai scris aici si ai lasat o amprenta in mintea mea.Imi place foarte mult cum scrii si imi plac toate subiectele pe care le-ai abordat. Ah! Si toate fotografiile superbe!
    Poate nu vei observa, dar tocmai ti-ai castigat un mic fan aici:))
    Succes in continuare in tot ceea ce-ti propui!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s