Noi suntem generatia de maine si schimbam mentalitati

Da, suntem adolescenti si da, inca nu stim multe, dar exista si un lucru de care suntem ferm convinsi: vrem sa schimbam lumea in care traim. Fie ca iesim in strada, scriem, ne revoltam, ne impunem sau pur si simplu ne exprimam parerile, putin cate putin reusim sa facem o diferenta. Si cred ca asta apreciez cel mai mult la generatia din care fac parte. Incercam. Vrem. Reusim.  Si am demonstrat asta si in ziua de 20 ianuarie 2016 cand am organizat prezentarea de moda androgina “Neutral is the New White”.

As putea sa incep sa va povestesc cum a decurs evenimentul “Neutral is the New White”, cine l-a organizat, de ce, unde, cum si cand  si sa inchei cu un “a fost frumos”. Insa vreau sa va prezint o perspectiva diferita, sa va povestesc ce a insemnat acest eveniment din viziunea mea, ca pana la urma suntem pe Yoyo’s Vision, right?

A insemnat in primul rand o lupta. O lupta contra acestor idei ca roz e pentru fetitite, iar albastru pentru baietei. O lupta contra double standards. O lupta contra ideii ca suntem adolescenti si ca habar nu avem ce facem. O lupta pentru a schimba mentalitatile conservatoare si limitate.                O lupta pentru egalitate.

A insemnat lucru in echipa. 7 creiere creative , nebune si perfectioniste din echipa Interact Cismigiu: Ana, Amedeea, Diana, Michelle, Valentina, Carla si ei bine, yours truly. 4 luni de convorbiri interminabile pe whatsapp, idei, nervi, lacrimi, rasete, plansete, propuneri, convorbiri telefonice, power point-uri, liste si listute  si lista poate continua la nesfarsit. 10 designeri incredibil de talentati, creativi si originali: Alexandra Farmache, Alexandra Grama, Andrei Dudau, Miruna Calciu, Ioana Bianca (Marigo Design), Diana Canghizer, Vladimir Sirbu, Cosmin Alexandru, Carla & Ana Ivaschescu, Maya Bura si Elena Diaconu. 38 de modele. Iar pe toti ne uneste aceeasi dorinta: sa ne facem auziti si sa schimbam mentalitati.

A insemnat o seara unde atentia a fost asupra noastra. Asupra unor adolescenti talentati, inteligenti si creativi, asupra generatiei de maine. O seara in care n-am mai fost vazuti ca niste simpli tineri, ci ca niste persoane indraznete cu calitati organizatorice impecabile si zvac. Vrem sa ne exprimam si vrem sa fim ascultati. Vrem sa luptam pentru lumea in care urmeaza sa traim. Iar “Neutral is the New White” e doar inceputul. 

Asa ca va indemnam si pe voi sa luptati. Luptati prin libertatea de exprimare. Pictati, scrieti, vorbiti, iesiti in strada, creati, gresiti, excelati, cantati; faceti orice pentru a va face auziti. Impreuna putem sa facem o schimbare.

Trebuie doar sa vrem. Si sa vrem cu adevarat.


Ana:  “Moda este un factor foarte important in viata de zi cu zi. Pentru cei care decid sa nu ii dea atentie, cei care ii neaga influenta, moda va demonstra mereu contrariul. Evenimentul “Neutral Is The New White” a fost pentru noi un mijloc de a ilustra cum arta are capacitatea de a schimba in bine. Astfel, am invatat ca e responsabilitatea generatiei noastre de a ne asuma rolul de a fi cei care promoveaza aceasta schimbare. Diversitatea nu trebuie sa fie descurajata, nu numai in ceea ce priveste egalitatea de gen, ci in toate aspectele vietii. Toleranta este instrumentul care va permite inflorirea acestei evolutii in bine.”

Valentina: “Ideea pe care noi am vrut sa o transmitem organizand acest eveniment depaseste normele subiectului principal pe care noi l-am abordat. Pasiunea noastra comuna, moda, a fost intermediarul prin care noi, membrii interact, ne-am exprimat ideologiile. Singura modalitate prin care generatia noastra poate aduce o schimbare in societate este actionand impreuna, pentru binele comun. Ceea ce ne uneste este dorinta de a ajuta, de a revolutiona gandirea tinerilor si de a fi schimbare pe care vrem sa o vedem in lume. “

Michelle:“Moda este o forma de arta si un mod prin care fiecare isi poate exprima felul de a fi.Multi trateaza moda ca pe un lucru superficial insa daca ne am concentra pe mesajul si aportul creativ din vestimentatia fiecaruia, am trece de prejudecati si am privi felul in care ne imbracam ca un minim de exprimare a unei idei, unui curent sau a unui concept, am rezolva probleme cu radacini adanci in societate.”

Diana: “Motto-ul Interact este ’’Service Above Self’’, ceea ce ne aduce aminte de misiunea noastra la fiecare proiect si eveniment pe care il organizam. Clubul Interact Cismigiu a avut in vizor proiecte ce tin de muzica, poezie, arta plastica, teatru, de protejarea mediului si acum, datorita NEUTRAL IS THE NEW WHITE, domeniul modei si al design-ului. Chiar de curand, clubul nostru a donat peste 200 de carti unei scoli din provincie. Anul trecut, am organizat o expozitie caritabila de pictura si fotografie cu tema ’’redarea umbrei prin lumina’’ ce avea ca scop strangerea de fonduri pentru Proiectul Oculus – proiect initiat de 6 liceeni ce dezvolta o tehnologie care asigura siguranta nevazatorilor in deplasare. Concluzionand, datorita Interact, la cei 16, 17, 18 ani ai nostri intr-adevar simtim ca schimbam ceva in jurul nostru, doar prin simplul fapt ca putem aborda orice tema si ajuta orice cauza; de la cultura, arta pana la tehnologie si mediu.”

Fotografi: Remus Nicolaescu, Catalin Samoila, Alex Nazarie, Radu Chindris & Costina Purice.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s