De la tineri catre Guvern

Domnilor guvernanti,

Am simtit ca era nevoie sa auziti si de la mine cate ceva. De fapt, nu. Am simtit ca era nevoie sa auziti de la toti tinerii ceva.  

In seara asta iesim din nou in strada; cu alte cuvinte, iar va facem o mare “bucurie”. Iesim pentru ca ne dezgustati. Pentru ca nu vrem sa ne intoarcem inapoi inainte de ’89. Pentru ca nu ne e frica sa ne exprimam. Pentru ca ne-am saturat de minciuni si de coruptie. Pentru ca noi suntem viitorul. Pentru ca desi suntem tineri avem o voce. Si stim ca va e frica sa o auziti. 

Insa vrem sa intelegeti ceva. Noua chiar ne-ati facut o bucurie. De ce? Pentru ca traim povestile parintilor nostri. Traim o revolutie. Vedem istoria cu proprii ochi. Cream o noua istorie. Si pentru prima data vedem Romania al carei spirit l-ati ingropat adanc in Pamant. O natiune unita: copii, adolescenti, adulti, batrani, bucuresteni, clujeni, timisoreni, brasoveni; vedem Romani. Reprezentam initiativa, revolta, vointa, solidaritatea, lupta.  “Astia-s mici si habar nu au de ce ies in strada”. Stim si noi ca va e mai usor sa credeti asta cand ne vedeti zeci de mii protestand si fluturand cu cea mai mare mandrie steagul. Insa avem vesti proaste pentru voi: intelegem. Si ghiciti ceva? Daca ne punem intrebari, avem 150.000 de oameni care ne pot raspunde.

Credeati ca ne-ati orbit, insa abia acum incepem sa vedem. 

Dar stiti ceva? N-am sa termin cu o injuratura, desi as putea. Am sa termin cu o multumire. Va multumim ca ne-ati facut sa cantam imnul din adancul plamanilor nostri si sa intelegem cu adevarat ce inseamna. Va multumim ca ne-ati aratat ce inseamna sa vrei cu adevarat sa faci o schimbare. Va multumim ca peste cativa ani, copiii nostri vor citi despre noi in cartea de istorie si vor zambi stiind ca parintii lor au luptat pentru ei. Va multumim ca ne-ati facut sa ne punem intrebari sa sa intelegem ce se intampla in jurul nostru. Va multumim ca nu v-a interesat decat de voi pentru ca asa ati reusit sa ne faceti sa ne pese de noi. Ne-ati trezit. Ne-ati deschis ochii.  Ne-ati unit. Ne-ati facut sa ne simtim mandri de ceea ce suntem.

Suntem romani. Noi nu am uitat.

Insa se pare ca voi da.

Cu drag,

Aia care sunt prea mici ca sa inteleaga ceva

P.S: In caz ca ati mai chiulit de la romana, iata o mica recapitulare:

  • INTEGRITÁTE – s. f.  Însușirea de a fi integru; cinste, probitate; incoruptibilitate.
  • CONSTITÚȚIE–  s. f.  Lege fundamentală a unui stat, învestită cu o forță juridică superioară celorlalte legi
  • DEMOCRAȚÍE – s. f. Formă de guvernare în care supremația aparține poporului

Alta intrebare?


dsc_9897

dsc_9791

dsc_9878

dsc_9842

dsc_9773

output_mqo1s5

dsc_9786

dsc_9771

 

One thought on “De la tineri catre Guvern

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s