despre frumusete in firesc

Obisnuiam sa cred, pe cand eram mica si destul de naiva, ca frumusetea inseamna grandoare, ceva complicat, original, iesit din comun. Ma uitam cu admiratie doar la tablourile complicate, oamenii foarte aranjati, cladirile grandioase, hainele cu modele complexe. Apoi am inceput sa merg cu metroul. Si, cumva am dezvoltat pasiunea asta de a ma uita la oameni. Am inceput sa ma uit la ei cu adevarat. Am inceput sa ii studiez intru totul. Sa le studiez umbrele de pe fata, felul in care isi dau parul dupa urechi, cum isi rotesc inelele pe degete sau cum li se incretesc ochii atunci cand aud ceva ce li se pare amuzant si orice tine de gesturile obisnuite pe care le faceau din simplul instinct.

Pe scurt, atunci mi-am dat seama ca frumosul nu trebuie intotdeauna sa fie sofisticat. Frumosul e si in firesc. Sau, mai bine zis, frumosul e in ceva ce poate parea firesc. In banal, in lucrurile pe care le vedem in fiecare zi, dar pe care uitam sa le apreciem.

Si mie oamenii mi se par cei mai frumosi cand sunt la final de zi. Dupa ce au zambit sau au plans, dupa ce au trait, au vazut, au mirosit, au simtit, fie s-au ingrijorat, fie s-au bucurat; dupa ce au trait ce le-a adus respectiva zi. Atunci cand sunt cu inca o zi mai traiti. In momentele acestea le observ ticurile, obiceiurile, felul in care zambesc cand se trantesc direct in pat dupa o zi grea si rasufla usurati, sau cum isi deschid o carte si li se lasa usor pleoapele, cum isi fac o cana de ceai pe care nu o beau cand e prea fierbinte si sunt, mai tarziu, nevoiti sa o bea rece pentru ca au lasat-o prea mult, cum le pica razele apusului pe fetele obosite, cum inchid ochii si isi asculta melodiile preferate inainte sa doarma, cum adorm cu telefonul peste fata asteptand mesajul de la acea persoana si as putea continua lista la nesfarsit.

Dar vreau sa las pozele sa vorbeasca, fiindca prin ele mi-am propus sa ilustrez frumusetea pura si simpla a finalului de zi.

Si felul in care suntem toti atat de diferiti, insa atat de asemanatori.

dsc_0353dsc_0423

dsc_0415

dsc_0369

dsc_0364

dsc_0419dsc_0418

dsc_0387

befunky-colla1ge

dsc_0459dsc_0465dsc_0469dsc_0470

dsc_0456

dsc_0438

befunky-collage-2

dsc_0476

dsc_0487

dsc_0523dsc_0520

dsc_0532

dsc_0494

dsc_0505

dsc_0516

dsc_0495dsc_0499

dsc_0552

dsc_0553


Special thanks to you, my love.

2 thoughts on “despre frumusete in firesc

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s