despre frumusete in firesc II

Inca de cand eram mica imi placea sa-i privesc mamei procesul de pregatire de dimineata, inainte de serviciu. Nu stiu neaparat motivul pentru care aveam admiratia asta asa de dezvoltata fata de rutina feminina. Cred ca era pentru ca, pe atunci, mi se parea ca e ceva ce fac doar doamnele, iar eu inca ma ridicam pe varfuri ca sa ajung sa-mi iau hainele agatate de umerase.

Nu ca acum ma consider o “doamna”, sunt total departe de a fi una, dar am ramas cu fascinatia asta fata de rutina feminina. Multi ar zice ca nu exista frumusete in asa ceva, ci, din contra, ca e plictisitor, ca rutina eclipseaza originalitatea. Iar eu tin sa-i contrazic.

Mi se pare ca e printre lucrurile ce au o delicatete aparte in simplitatea lor. Turbanele din prosoape albe si halate din matase, meticulozitatea cu care ne dam cu rimel si cu care ne pictam coltisoarele unghiilor si ale buzelor, felul in care ne incheiem fiecare nasture de la rochie, ne zambim in oglinda sa nu avem ruj pe dinti si ne aruncam, grabite, toata casa in gentile minuscule,  creeaza o scena dintr-un film scos din anii ’30.

Iar eu am incercat sa surprind acest film prin fotografiile de astazi. Fiindca firescul e printre lucrurile pe care ador sa le fotografiez cel mai tare. Cred ca pozele pe care le tinem cel mai aproape de inima sunt cele in care ne regasim, fie in forma noastra fizica, fie pur si simplu in emotiile transmise de acestea. Iar azi nu vreau sa impresionez prin fotografii cu posturi perfecte, sau zambete fortate. Imi doresc sa creez candoare si naturalete, sa surprind frumusetea femeii in cele mai obisnuite situatii.


DSC_1884DSC_2171

DSC_2227DSC_2232

DSC_2247

dacolajjj (1)


DSC_2308
Special thanks to my Bee (Annia) pentru ajutor! Love yaaaa!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s