de ce a fost super la Super?

Oamenii mari nu mai au incredere in noi. Oamenii mari cred ca stam toata ziua pe telefoane.Oamenii mari cred ca suntem generatia pierduta. 

Uneori ma intreb daca nu am ajuns sa credem si noi asta despre noi. Ce-i drept, nu neg, am momente in care ma intreb daca nu era mai bine sa ma nasc in alt an si in alta perioada, candva unde sa nu existe like-uri, Instagrame si Facebook-uri. 

Dar nu mi-am pierdut increderea in generatia mea niciodata, chiar daca astia mari au facut-o. Weekend-ul trecut am fost la Super: festivalul de scurtmetraje facute de adolescenti. Si, sigur, as putea sa stau sa insir ce s-a intamplat in fiecare zi, ce filme mi-au placut si cat de super a fost la petreceri. Insa asta poate sa faca oricine, iar eu vreau sa va transmit altceva azi.

Super mi-a dat si mai multa incredere in generatia mea. Si am sa va zic si de ce. 

E foarte greu, ca adolescent, sa-ti depasesti ideea ca esti “doar un copil”. E ceva la care cu siguranta aspiram toti, dar, din pacate, e greu de atins, caci mereu ni se zice ca “trebuie sa mai crestem”. La Super n-a trebuit sa creasca nimeni. La Super nu mergi cu tata si mama de mana. Au fost 4 zile care mi-au demonstrat ca n-are niciun fel de importanta in ce an te-ai nascut, cat de multa experienta ai sau al cui esti. La Super vii adolescent si pleci si mai adolescent. 

Mi-a dat incredere pentru ca, daca ai vedea festivalul din exterior, n-ai zice nici pentru o secunda ca e organizat de adolescenti.

Mi-a dat incredere pentru ca am vazut ce amploare a luat: e doar la a 5a editie si sunt trimise filme de peste tot de prin lume.

Mi-a dat incredere pentru ca am vazut cat talent exista in generatia mea. Am vazut tineri gata sa cucereasca lumea prin picturi, poze, filme si expresivitate. Mi-am vazut prietenii stand mandri langa expozitiile lor si castigand premiul cel mare. Am vazut adolescenti care se ajuta si nu se intrec, care se distreaza oriunde si orice ar face, care lupta pentru egalitate; adolescenti care se bucura de tinerete si isi pun amprenta personala peste absolut tot ceea ce creeaza. Si nu inteleg cum ai putea sa-ti pierzi increderea intr-o generatie mai autentica decat oricare alta de pana acum.

Dar n-am sa-i condamn pe adulti. Prefer sa-mi las generatia sa le arate cat de mult gresesc si ca habar n-au cat potential se ascunde in noi. 

si ca nu suntem pierduti. poate doar putin visatori.

18700771_738041316320434_8650946205094382016_o

Processed with VSCO with jm1 preset

18738511_738041506320415_5666643953690291980_o

Fotografii de: Andreea Cristea, Andra Tudoran, Pavel Dumitrescu, Irisz Kovacs.

http://www.superfestival.ro/newsupersite/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s