despre electric in Electric

Vara asta mi-am zis ca plec cat de mult pot. E prima vara din viata mea in care ma simt ca nu am absolut nicio grija si ca pot sa ma las ghidata de simpla dorinta de a ma distra. Mama nu prea e mare fana a plecarilor mele in continuu. Zice ca in curand o sa uite si cum arat, la cat de rar ma vede in ultima perioada. 

De aici va puteti imagina ca atunci cand am sunat-o de la mare spunandu-i “mama, m-am hotarat sa plec si la Electric Castle si o sa vin cateva ore pe-acasa sa-mi fac bagajul” reactia ei n-a fost prea placuta. 

Dar mamei i-a trecut, iar eu m-am trezit la 6 dimineata intr-un tren spre Cluj. Imi place sa ma consider o persoana spontana, desi in sinea mea stiu ca nu prea sunt, asa ca decizia de a pleca la Constanta la Bucuresti si apoi in Cluj de pe o zi pe alta mi s-a parut ceva neobisnuit.

Lumea spune ca ce-i mai frumos se intampla cand nu te astepti. Vara asta, am ajuns si eu zic asta. Eu n-am stiut si nu m-am asteptat la nimic. M-am urcat de nebuna, singura, intr-un tren si m-am dus la un festival despre care nu stiam prea multe, impreuna cu oameni pe care nu-i stiam asa de bine, toate cu gandul ca-s tanara si n-am nimic de pierdut. 

Si nu regret nicio secunda. Mi-e greu sa asez pe hartie toate sentimentele pe care le-am avut pe parcursul acelor 3 zile, fiindca au fost ca un val interminabil.Eu stiu ca ceva ma face fericita, atunci cand imi vine sa ma asez in mijlocul multimii si sa incep sa scriu. Si-asa a fost acolo. 

 Daca ai fost acolo stii. Stii ca Electricul parca nu-i un festival, ci acasa, fie ca e prima sau a 5a oara cand vii la festival. Stii ca tot farmecul sau e sa iti bata inima de nerabdare in autobuz spre Bontida si sa canti cu oameni pe care nici nu-i cunosti cantece pe care habar nu le ai. Stii ca-i asa de frumos sa nu stii cand ploua sau daca ploua, dar sa fugi cu cizme de ploaie-n picioare si, pana la urma sa te trezesti in timpul unui concert ca ai lacrimi de ploaie pe fata. Sa te plimbi printre labirinturi de lumini, gogosi si umbrelute colorate, sa nu te mai saturi sa faci aceleasi poze la semnul cu EC, desi ai tot feed-ul plin de ele. Sa simti cum te umple muzica din fiecare coltisor si sa mirosi vara in jurul tau, desi dardai de frig la 4 dimineata. Sa bei atat de multa cafea, incat sa ajungi sa o consideri apa si sa ti se inchida ochii asteptand micul dejun. Sa te ridice baiatul de care-ti place pe umeri cand iti auzi melodia preferata si iti sclipesc ochii de fericire si sa te uiti de sus la ce lume frumoasa ai in jurul tau si pur si simplu cat de diferiti suntem toti.

Si ce frumoasa-i lumea, frate.

Si ce frumoasa e vara.

Si ce bine e atunci, acolo, in secunda aia, in momentul ala, cand esti tanar si frumos indiferent de varsta.

Insa, nimic nu se compara cu ce simti la final. Cand esti atat de electric si tu, in timp ce-ti bate ultimul rasarit pe fata, cu ochii umezi de muzica si batai de inima ale zilelor ce ti-au facut vara de neuitat.

Si secundele acelea, acolo, la rasarit, cand abia te mai tii pe picioare.

Si totul e bine in lume pentru cateva minute.

Processed with VSCO with jm1 preset
Processed with VSCO with jm1 preset
Processed with VSCO with jm1 preset
Processed with VSCO with jm1 preset
Processed with VSCO with jm1 preset
Processed with VSCO with jm1 preset
Processed with VSCO with jm1 preset
Processed with VSCO with jm1 preset
Processed with VSCO with b1 preset
Processed with VSCO with b1 preset
Processed with VSCO with jm1 preset
Processed with VSCO with jm1 preset

2 thoughts on “despre electric in Electric

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s