Doar in Vama Veche

Cred ca cel mai frumos in viata e sa traiesti in moment. Sa simti cum iti curg clipele prin sange in timp ce pur si simplu esti acolo. Sa traiesti. Sa apreciezi unicitatea momentului  si sa-ti amintesti a doua zi ca ce ai trait atunci nu vei mai trai la fel niciodata. 

Insa exista unele momente la care imi doresc sa am un buton de replay, ca sa le simt din nou exact cum le-am simtit atunci. Si toate sunt in Vama Veche.

Pentru ca doar in Vama Veche poti sa simti cum treci pur si simplu dintr-o melodie intr-alta cu fiecare pas. Doar aici poti sa pornesti in pasi de Step si sa termini in pasi de Vals. Doar in Vama poti sa te imbeti doar privind. Doar in Vama Veche iti vine sa te dezbraci de orice griji, sa le lasi undeva la intrarea pe Principala ca apoi sa alergi ca un nebun printre umbrele si prosoape colorate si sa simti cum te imbraca marea si te mangaie usor soarele, in timp ce-l auzi pe Bowie cum canta din Stuf.

Si sa lasi valurile sa te poarte oriunde vor ele. 

Sa te duca printre toate zambetele prietenilor lovite de apus pe care le-ai fotografiat in capul tau, in secret. Printre sticle de vin neterminate si berea care si-a pierdut orice fel de gust. Printre vocalele si consoanele de la “Acolo”. Printre salvarii si borsetele si cheile pierdute de la camerele de hotel. Si cel mai important, printre momente. Printre toate momentele pe care le retraiesti acum, cu fiecare litera pe care o citesti. Printre cele din Drunken Lords, cand abia te agatai de sfoara subtire si afurisita a barcii in zorii diminetii si te rugai de Dj sa-ti puna melodiile preferate; sau cand ti se inchideau ochii incercand sa prinzi pentru a 1000a oara rasaritul de care pur si simplu nu puteai sa te saturi; sau atunci cand voiai sa te odihnesti pe plaja, dar iti auzeai melodia si fugeai cu cea mai mare energie doar ca sa o prinzi. Si printre momentele cand alegeai cu grija impreuna cu prietenii tai umbreluta sub care aveai sa creezi amintiri in seara respectiva.

Si printre toate momentele pe care le-ai lasat in ochii lui/ei. Toate momentele in care ati zbierat impreuna din adancul inimii versurile melodiei voastre si ati lasat marea sa va sareze saruturile. Acolo, printre toate piruetele neasteptate si privirile indelungate,  sunteti voi. Un “voi” despre care, mai tarziu, vei povesti cu acelasi zambet pe care i l-ai aruncat sub clar de luna.

 Si nu poti sa uiti nimic. Caci Vama e paradisul adolescentei tale. Locul unde iti lasi, in fiecare an, jumatate din suflet, numai ca anul viitor sa fii nerabdatoar sa ti-l regasesti exact acolo unde nu te astepti…

…doar in Vama Veche

 

Processed with VSCO with jm1 presetProcessed with VSCO with jm1 presetProcessed with VSCO with jm1 presetProcessed with VSCO with jm1 presetProcessed with VSCO with jm1 presetProcessed with VSCO with jm1 preset

Processed with VSCO with jm1 presetProcessed with VSCO with jm1 preset

5 thoughts on “Doar in Vama Veche

 1. Mă plictiseam amarnic și vorbeam cu o prietenă care imi spunea ca și ea se plictisește, asta, bineînțeles, în timp ce îmi pierdeam vremea pe net. Am întrat pe WordPress pentru ca m-am gândit ca poate citesc un articol interesant și (ce sa vezi?) postase Yoyo!

  Si bineînțeles ca reacția mea a fost: “Postă Yoyooooooo!!” XD

  Îți savurez pe deplin fiecare postare pentru că ai un mod aparte de a scrie. Pentru că mă faci să fiu optimistă și să îmi extind orizonturile visării mult mai mult și mă inspiri și… Pur și simplu ador stilul tău de a scrie.

  Și ca să fiu sinceră, postarea asta m-a făcut să îmi creez un nou vis.

  Super articolul! Ține-o tot așa! 😘

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s