ce mi-as fi dorit sa stiu inainte sa incep liceul

 

Scriu despre adolescenta de aproape un an. Uneori ma gandesc ca poate nu mai am inca o modalitate in care as putea sa o abordez, ba chiar am impresia ca am privit-o din toate unghiurile existente. Si-apoi intervine chestia asta mica numita “viata”. Ti se intampla ceva, oricat de insemnat sau neinsemnat pare, iar acel ceva te face sa realizezi un altceva.

“Altceva”-ul meu a fost ca mi-am dat seama ca in adolescenta timpul prinde aripi odata cu tine. Si incepe sa zboare. E relativ infricosator, intr-o zi intri pe usa liceului si te gandesti ca niciodata nu o sa retii drumul cu stradutele complicate, apoi te trezesti ca esti a 11a si ai ajuns sa-l stii si cu ochii inchisi.

Mi-e frica de timp. Cred ca mi-am dat seama de asta pur si simplu gandindu-ma cat de mult imi doream sa fiu mare cand eram mica. Mi-e teama de faptul ca o sa-mi revad colegii de liceu peste cativa ani si o sa-mi dau seama ca nu o sa pot sa dau timpul inapoi si sa fiu iar la finalul petrecerii pe care o asteptam cu saptamanile. Suntem invatati multe, dar nimeni nu ne zice cum sa constientizam fiecare moment prin care trecem. Nu stim ce bine e la 25,pana cand nu avem 35. Habar nu avem ce mult ne iubim bunicii, pana cand nu-i mai avem. Nu realizam ce frumos e liceul, pana cand nu suntem in robe, cu diplomele in mana. Ma intreb, oare, daca asa trebuie sa fie in viata, sau poate suntem noi cei care trebuie sa invatam sa ne bucuram cu adevarat de fiecare clipa?

Pentru multe boli exista medicamente, iar pentru frica de trecere de timp singurul lucru pe care cred ca il poti prescrie este gandul ca el nu exista. Cele mai frumoase momente sunt cele in care nu te uiti la ceas si in care nu te gandesti ce urmeaza maine. Nu va indemn sa va neglijati viitorul, caci e extrem de semnificativ. Insa, eu as fi vrut sa stiu ce important e sa ma bucur de toate “primele dati” in liceu, chiar si cele care pot parea sfarsitul lumii pe moment.

Deci, de fapt, ce mi-as fi dorit sa stiu inainte sa incep liceul?

Raspunsul e ca mi-as fi dorit pur si simplu sa stiu ca, ce am acum si ce urmeaza sa am nu voi mai avea. Mi-as fi dorit sa stiu ca timpul trece si ca ceasul numara secundele mereu, insa tine de mine sa-l fac sa conteze. 

Si ca a fost bine la 15. A fost bine si la 16. E bine si la 17. Si va fi bine si la 18. 

Dar cel mai bine e acum, in acest moment.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s